Emento vinder den nystiftede Dataetikpris for ekstraordinær indsats på det dataetiske område

Dataetikprisen 2023
Published on 3rd November, 2023 by Louise Vinding
Den 3. november blev en helt ny pris, Dataetikprisen uddelt af DI Digital og Finansforbundet. Prisen blev overrakt af Digitaliseringsminister Marie Bjerre ved afslutningen af Digital Future Innovations Challenge 2023, som blev afholdt i samarbejde med Dansk Design Center og Designskolen Kolding, hvor eventen fandt sted med i alt 7 virksomheder som cases.
Dataetik Prisen 2023
Digitaliseringsminister Marie Bjerre, DI:Digital og Finansforbundet overrækker Dataetik Prisen 2023 til Co-founder Mikkel Bech og DPO Lyng Salling fra Emento
Formålet med den ny-indstiftede pris og de i alt fire dages arbejde med udvikling af konkrete produkter, var at sætte fokus på opfindsomme startups og SMV’er, som ikke alene satser på at skabe en økonomisk givende forretning, men også ønsker at etablere sig på en tech-ansvarlig og dataetiske måde. 
Juryen lagde bl.a. til grund for kåringen, at Emento tager brugerne med i udviklingsfasen for at sikre, at deres behov er i højsædet, og at deres helbredsoplysninger behandles med omhu og ansvarlighed. Samtidig sparer løsningen tid og penge i det danske sundhedsvæsen.
Lyng Salling, Data Protection Officer, fra Emento A/S, siger:
"Vi er begejstrede og beærede over at modtage den første Dataetiske Pris og takker Digitaliseringsminister Marie Bjerre for at demonstrere en aktiv holdning til dataetik og gå forrest på den politiske vej mod ansvarlig og etisk digitalisering af Danmark."
Vi vil også gerne takke DI - Digital og Finansforbundet for at sætte fokus på Dataetik. Det er vigtigt at demonstrere, at virksomheder kan få dataetik og digital ansvarlighed til at gå hånd i hånd med en bæredygtig forretningsmodel. I Emento’s tilfælde er dateetik og datasikkerhed forudsætningen for at der er tillid til Emento’s produkter.
dataetik
dataetikpris
tech-ansvarlighed
Louise Vinding
Skrevet af
Louise Vinding
Global Head of Brand & Communications
Hvis du vil vide mere er du meget velkommen til at sende en email til louise@emento.dk

LinkedIn profil | Læs mere på Team siden

Flere indsigter