Aarhus Universitetshospital er internationalt forbillede

Aarhus Universitetshospital
Published on 21st September, 2022 by Allan Juhl
Aarhus Universitetshospital, som bl.a. tilbyder patienter Ementos digitale forløbsguides, er blandt de bedste hospitaler i verden inden for digitalisering og det tredjebedste i Europa. Hospitalet er det seneste to år gået op fra en 19. plads til en 16. plads. Det fremgår af en rangliste, som Newsweek og dataanalysefirmaet Statista Inc har udarbejdet, over de mest digitaliserede hospitaler i verden.
Det amerikanske nyhedsmagasin, Newsweek, har set på ledende hospitaler i 28 af verdens lande for at vurdere hvilke 300 hospitaler, der er bedst til at understøtte patientens oplevelse og behandling – og igen i år er Aarhus Universitetshospital (AUH) helt i top. Faktisk har AUH rykket placeringen på ranglisten tre pladser op til en imponerende 16. plads i 2023 fra 19. pladsen i 2021. Det skyldes, at AUH er meget langt fremme med brug af digitale værktøjer til fordel for patienter og arbejdsgange. Blandt andet er AUH inden for de seneste par år begyndt at implementere Ementos digitale forløbsguides til patienter og pårørende tilknyttet hospitalets forskellige specialer og afdelinger.
Emento, Digital forløbsguide
Emento, Digital forløbsguide
”Det er en fornem belønning for, at vi gennem mange år har arbejdet målrettet for at indføre digitale løsninger og på at skabe sammenhæng mellem systemerne for at højne sikkerheden for patienterne og for at understøtte personalets arbejdsgange. Jeg er enormt stolt over, at vi som hospital igen er blevet anerkendt for at være blandt verdens bedste til at indføre og udnytte digitale løsninger og moderne teknologi til patientbehandling,” siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.
Newsweek roser hospitalerne på listen for at drage fordel af nye teknologier, der ikke kun forbedrer plejeresultater og effektivitet på hospitalet, men som også er en del af et bredere økosystem for at hjælpe med at fremme sundhedsmålene for forebyggelse, befolkningssundhed og livskvalitetsresultater. Nogle af AUH’s digitale løsninger, som hører under denne beskrivelse, er de digitale forløbsguides hospitalet lever med Emento. Patienterne understøttes i behandlingsforløbet ved hjælp af bl.a. korte, klare videoklip og tekst udformet af personalet på afdelingen. Evalueringer fra bl.a. DEFACTUM viser, at det øger patientens mulighed for hurtigere rekonvalescens og at tage medansvar for eget forløb og sundhed.
”I forbindelse med de seneste års samling af Aarhus Universitetshospital har vi brugt digitale løsninger til at få overblik og styre patientflow og logistik i et stort hospital, og vi har intensiveret vores brug af data, så vi i dag i høj grad baserer ledelse på data,” siger chefkonsulent Lars Ganzhorn Knudsen i pressemeddelelsen fra RM.
Aarhus Universitetshospital ligger på ranglisten som nummer 3 blandt de europæiske hospitaler kun overgået af Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige (9. plads) og Charité - Universitätsmedizin Berlin, Tyskland (11. plads).
”Vi er generelt meget stolte af at have Aarhus Universitetshospital og hele Region Midt som samarbejdspartnere for Emento. Ideen til de digitale forløbsguides opstod i samarbejde med hospitalsledelsen på AUH, der ønskede nye løsninger til ordentlig og forståelig patientkommunikation. Der er en fremsynethed og en samarbejds- og udviklingsvilje på AUH, som gør, at løsningerne udvikler sig samtidig med at behov og ny viden opstår – og ikke på bagkant. Det er derfor velfortjent, at det honoreres med så flot en udvikling i placeringen på Newsweeks liste,” siger Allan Juhl, CEO for Emento A/S.
newsweek
auh
aarhus
forløbsguide
digital
smarthospital
Allan Juhl
Skrevet af
Allan Juhl
CEO
Hvis du vil vide mere er du meget velkommen til at sende en email til allan@emento.dk

LinkedIn profil | Læs mere på Team siden

Flere indsigter